Een 28-jarige motorrijder uit Nederland is donderdagmiddag om het leven gekomen na een val op het verkeersknooppunt Gronau-Ochtrup.
Volledig scherm
Een 28-jarige motorrijder uit Nederland is donderdagmiddag om het leven gekomen na een val op het verkeersknooppunt Gronau-Ochtrup. © Polizei Münster

Motorrijder (28) uit Enschede overlijdt na val op kruispunt tussen Gronau en Ochtrup

Gronau/Ochtrup - Een 28-jarige motorrijder uit Enschede is donderdagmiddag om het leven gekomen na een val op een kruispunt tussen Gronau en Ochtrup. De 24-jarige bijrijder liep ernstige verwondingen op. 

  1. Oorlogsdagboek kapelaan Theo Egberts belicht hongertransporten naar Twente: ‘Dit leest als een spannend jongensboek’
    PREMIUM

    Oorlogsdag­boek kapelaan Theo Egberts belicht honger­trans­por­ten naar Twente: ‘Dit leest als een spannend jongens­boek’

    HOORN/GLANERBRUG - ‘Pracht volk, die Tukkers. Moge God hen sparen voor oorlogsgeweld!!’ Het is januari 1945 als de Utrechtse kapelaan Theo Egberts dit in zijn dagboek schrijft. Meer dan driehonderd hongerige kinderen uit de Domstad vinden dankzij hem onderdak in Twente. Journaliste Christa van Hees kwam het dagboek op het spoor en besloot het uit te geven. „De emotie spat van elke bladzijde af.”

In samenwerking met indebuurt Enschede