Het MST in Enschede
Volledig scherm
Het MST in Enschede © Annina Romita

MST in Enschede krijgt 'beste borstkankerzorg van Nederland'

ENSCHEDE - Het Medisch Spectrum Twente in Enschede heeft een meerjarencontract afgesloten met drie zorgverzekeraars voor de behandeling van borstkanker. Volgens Eino van Duyn, oncologisch chirurg in het MST, betekent dit voor patiënten van het MST dat ze de beste borstkankerzorg van Nederland krijgen.

Het MST heeft, samen met vijf andere Santeon-ziekenhuizen in Nederland, de zogenoemde prestatiecontracten afgesloten met zorgverzekeraars CZ, Menzis en Multizorg. Het prestatiecontract houdt in dat ziekenhuizen worden beloond als de kwaliteit omhoog gaat.

Kwaliteit omhoog
Jaarlijks behandelt het MST 250 tot 300 nieuwe patiënten met borstkanker. ,,Doordat we alle verbeteringen één op één met elkaar delen, van elkaar leren, gaat de kwaliteit op het gebied van borstkankerbehandelingen steeds sneller omhoog. Daar profiteert uiteindelijk natuurlijk vooral de patiënt van’’, aldus Bas Leerink, voorzitter van de Raad van Bestuur van MST.

Santeon
Enschede is één van de zeven ziekenhuizen die is aangesloten bij Santeon. Andere ziekenhuizen zijn onder andere het Martini Ziekenhuis in Groningen, het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en het Canisus Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.

De gezamenlijke overeenkomst geldt voor drie jaar en is ingegaan op 1 januari 2017.

In samenwerking met indebuurt Enschede