Bewoners van Lonneker voerden eerder actie tegen de variant voor de fietssnelweg via het oude spoorwegtracé, waarover nu een mountainbikeroute loopt.
Volledig scherm
Bewoners van Lonneker voerden eerder actie tegen de variant voor de fietssnelweg via het oude spoorwegtracé, waarover nu een mountainbikeroute loopt. © Annina Romita

Na protest Lonneker nieuwe varianten fietssnelweg:
route langs Oldenzaalsestraat nu belangrijke optie

LONNEKER - De kans bestaat dat de fietssnelweg tussen Oldenzaal en Enschede toch grotendeels langs de Oldenzaalsestraat wordt aangelegd. Daarvoor worden momenteel twee routes onderzocht, waarbij de fietsers in Lonneker via de Dorpsstraat of Scholten Reimerstraat afbuigen richting Roombeek.

 1. Twents verlengt dienstregeling: geen buurtbussen, Twentsflex en scholierenlijnen

  Twents verlengt dienstrege­ling: geen buurtbus­sen, Twentsflex en scholieren­lij­nen

  ENSCHEDE - Openbaar vervoerder Twents houdt zich voorlopig nog tot 27 februari aan de huidige vakantiedienstregeling. Daartoe is besloten omdat de regering de lockdown met drie weken heeft verlengd. Het gevolg daarvan is dat dat er tot eind februari geen buurtbussen rijden, en ook de voertuigen van Twentsflex en de scholierenlijn stil blijven staan. De Infoshop op busstation Enschede blijft ook dicht.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Dit was Nederland vandaag: maandag 18 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: maandag 18 januari

 2. Rusland zet twee Nederlandse diplomaten uit: 'Opvallend is de taal van Moskou'
  Play

  Rusland zet twee Nederland­se diplomaten uit: 'Opvallend is de taal van Moskou'