Volledig scherm
© Foto René Schotanus/Pix4Profs

Nieuw Enschede’s bedrijf stoomt ICT-ers klaar

ENSCHEDE - Een nieuw bedrijf in Enschede biedt ict-bootcamps aan. Werkplein Twente is enthousiast.

Je hebt geen kennis van programmeren nodig, moet wel Nederlands en Engels kunnen maar vooral een doorzetter zijn. Dan ben je volgens oprichter Diem Do geschikt voor een spoedcursus junior web-developer van CodeGorilla, een snel groeiend bedrijf dat zich nu ook in Enschede vestigt.

Tekort aan ICT-ers

Werkplein Twente is blij met de komst van het bedrijf omdat er een acuut tekort is aan ICT-ers. Willy Teggeler van Werkplein Twente zegt dat er in deze regio wel opleidingen hiervoor zijn, maar dat die of langer duren of gericht zijn op mensen met een hbo-achtergrond. Uit cijfers blijkt dat in 2017 50% van de ICT-vacatures moeilijk vervulbaar was.

Bedrijven met vacatures zoeken vooral onder ICT-ers met een hbo-opleiding in de ICT. Diem Do is ervan overtuigd dat het voor een bedrijf meerwaarde heeft als het ook kijkt naar mensen met een bredere ervaring en een gerichte stoomcursus programmeren. Ze legt ook meer de nadruk op sociale vaardigheden, de bereidheid tot samenwerken en passie dan het enkel goed kunnen programmeren. Do roept bedrijven die personeel zoeken op zich te melden. “Wij kunnen binnenkort nieuw talent aanleveren”, belooft ze.

Maar dat talent moet wel eerst een pittige opleiding volgen. Belangstellenden worden uitgenodigd voor een open dag op 16 oktober. Daarna is er een periode van thuisstudie waarin de kandidaten moeten laten zien dat ze opdrachten op tijd afmaken. Die wordt afgesloten met een vernieuwende programmeerwedstrijd van 30 uur lang.

Doorstromen

Dit is tevens de afsluiting van het voorprogramma dat ook als selectie geldt. Uiteindelijk kunnen 25 mensen doorstromen naar de stoomcursus of ICT-bootcamp. Maart 2019 zijn ze dan junior-developer. In veel gevallen vergoedt het Werkplein Twente (deels) de kosten (6.000 euro) van kandidaten die geen werk hebben.

Teggeler zegt dat er al 35 kandidaten zijn. Belangstellenden kunnen zich melden vai de website: www.codegorilla.nl of contact opnemen met hun contactpersoon van Werkplein Twente.

In samenwerking met indebuurt Enschede