Volledig scherm
Niek Santman is de nieuwe eigenaar van Diveworld in Enschede © Diveworld

Nieuwe eigenaar voor Diveworld in Enschede

ENSCHEDE/DENEKAMP - Niek Santman (35) uit Denekamp is met ingang van 1 september eigenaar van Diveworld in Enschede. De indoor duiktoren maakt deel uit van Go-planet amusementenpark.

Santman werkt al enige tijd bij Diveworld en haalde er ook zijn duikbrevetten. ,,Toen begin dit jaar duidelijk werd dat het te koop stond, ben ik gaan nadenken. Ik ben duikinstructeur, maar een bedrijf leiden is nieuw voor mij. Het is mooi om van je hobby je werk te maken.”

De Denekamper is inmiddels fervent duiker. ,,Het is er heel ontspannen.  Onder water heerst rust, je hoofd raakt helemaal leeg. Vissen kijken is ook mooi. In tropische wateren hoef je je hoofd maar in het water te steken of je ziet vissen; in Nederland is het altijd de vraag of je iets tegenkomt.”

Diveworld viert de overname door Niek Santman met een feestelijk open huis op vrijdag 6 september vanaf 18 uur. Er is veel te doen, en alleen voor de proefduiken is aanmelding noodzakelijk.

  1. Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest
    PREMIUM
    Column

    Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest

    Nee, we hebben hier niet onder een steen gelegen. Anders hadden we Onno van Veldhuizen van Enschede wel geconfronteerd met brandende actuele vragen. Waarom zijn de Belgen niet gastvrij ontvangen? Desnoods in de vorm van een verplichte busreis voor goedwillende fans? En wat dat wel niet kost: een massale politiemacht met dienders uit alle uithoeken van het land die donderdag het straatbeeld in de stad domineerde?

In samenwerking met indebuurt Enschede