Volledig scherm
© Dave Blank

Nieuwe winkel Manchet met kunst en accessoires in Enschede

ENSCHEDE - In de Haverstraatpassage op nummer 58 heeft MANCHET woensdag officieel de deuren geopend. Een winkel met kunst en (mannen)accessoires. „In eerste instantie lijkt dat een ongewone combinatie, maar met de keuze van bijzondere accessoires vormt de kunst een samenspel”, zegt Dave Blank. 

In MANCHET is, in samenwerking met galerie Alafran uit Diepenheim, een wisselende expositie te bezichtigen en werk te koop van beroepskunstenaars uit verschillende landen. Zo zijn er nu schilderijen van Puck Steinbrecher (Duitsland), Eyal Radwinowitz (Israël), Maurico Escobar (Colombia) en beelden van Jan Verschueren (België) tentoongesteld. 

Hoeden

De accessoires zijn vooral afgestemd op mannen, maar niet uitsluitend. Te denken valt hierbij aan hoeden en petten, sjaals, stropdassen, tassen, schrijfgerei, verzorgingsproducten en natuurlijk manchetknopen. 

„MANCHET past uitstekend in de Haverstraatpassage, een van de oudste winkelstraten en vol met eigenzinnige unieke winkels. We zien het hier helemaal zitten”, zegt Dave Blank, die samen met zijn partner  en eigenaar Artak Arevshatyan de winkel gaat leiden. De voorbije weken draaide de winkel al proef en met enige aanpassingen zien de twee het nu helemaal zitten. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede