Binnen mag niet dus ging de Theaterfabriek met workshops naar buiten. Toneelspelen en dansen op het terrein rond de Performance Factory. De kinderen vinden het prachtig. „Eindelijk weer een keertje wat samen doen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Binnen mag niet dus ging de Theaterfabriek met workshops naar buiten. Toneelspelen en dansen op het terrein rond de Performance Factory. De kinderen vinden het prachtig. „Eindelijk weer een keertje wat samen doen.” © Robin Hilberink

Noodgedwongen buiten theaterles:
Dansen en zingen op parkeerplaats

ENSCHEDE - Binnen mag niet, dus ging de Theatermakerij zaterdag met workshops naar buiten. Dansen en zingen op de fietsenstalling en toneelspelen op de parkeerplaats: zestig kinderen vonden het prachtig. „Samen wat doen. Eindelijk weer een keertje”, zegt Silvan Wegter (9).

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 2. Zwolse tv-presentatrice Anna Gimbrère (35) wil de ruimte in: ‘Op zoek naar het ultieme gevoel van leven’
  PREMIUM

  Zwolse tv-presenta­tri­ce Anna Gimbrère (35) wil de ruimte in: ‘Op zoek naar het ultieme gevoel van leven’

  De 35-jarige wetenschapscommunicator (zoals ze dat zelf noemt), ruimtevaartdeskundige en tv-presentatrice Anna Gimbrère zou gemakkelijk haar agenda met lezingen en presentaties over ruimtevaart kunnen vullen. Space is hot, merkt ze. Ruimtemissies buitelen over elkaar heen. Een nieuwe ruimtewedloop en de zoektocht van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA naar astronauten jagen de populariteit op. En nu wil ze ook zelf als astronaut de ruimte in.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Grote protestmars in Rotterdam tegen coronabeleid
  Play

  Grote protest­mars in Rotterdam tegen coronabe­leid

 2. Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege zijn dubbelleven: ‘Hij leed aan seksverslaving’
  Play

  Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege zijn dubbelle­ven: ‘Hij leed aan seksversla­ving’