Volledig scherm
In andere steden is Muziek bij de Buren al een groot succes © Pedro Sluiter

Nu ook in Enschede: een muziekfestival in je huiskamer

AUDIOENSCHEDE - Enschede krijgt een nieuw festival: Muziek bij de Buren, al een succes in andere steden. Vorig jaar vonden er 1.287 optredens plaats in 429 huiskamers verspreid over acht Nederlandse steden. Op 10 december 2017 spelen aankomend en gearriveerd muzikaal talent in huiskamers in de stad.

Bijzonder aan Muziek bij de Buren is dat alles 'van de stad' is: lokale muzikanten, van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats spelen in huiskamers in alle wijken van de stad.

Intieme sfeer

Muziek bij de Buren gaat ook om ontmoeting: inwoners van de stad komen elkaar tegen in de intieme sfeer van de huiskamer en maken kennis met wat Enschede hen op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk, zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Enschedese muzikaliteit en gastvrijheid.

Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. Wie mee wil doen aan het huiskamerfestival kan zich opgeven als huiskamer, muzikant, of allebei, via muziekbijdeburen.nl

Enschede FM sprak met Sigrid Binksma van Atak. Beluister het interview hieronder. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede