Ingehuurde beveiligers probeerden vorige week te verhinderen dat een fotograaf beelden maakt van de buitenkant van de grootste vaccinatielocatie van GGD Twente, aan het Colosseum in Enschede.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingehuurde beveiligers probeerden vorige week te verhinderen dat een fotograaf beelden maakt van de buitenkant van de grootste vaccinatielocatie van GGD Twente, aan het Colosseum in Enschede. © Cees Elzenga

NVJ na belaging nieuwsfotografen in Twente: 'In openbare ruimte mag je gewoon foto's maken’

ENSCHEDE -  Beveiligers belaagden afgelopen weekeinde (pers)fotografen in Enschede en wilden hen ten onrechte dwingen om foto’s te wissen. Volgens de vakbond NVJ is het ‘geen schering en inslag’,  maar het is voor de bond wel reden om persvrijheid en de wettelijke regels nog eens goed onder de aandacht te brengen bij de branche van beveiligers.  

 1. Fotograaf Cees belaagd door beveiligers bij vaccinatielocatie GGD: ‘Blijf met je klauwen van de pers af!’
  PREMIUM

  Fotograaf Cees belaagd door beveili­gers bij vaccinatie­lo­ca­tie GGD: ‘Blijf met je klauwen van de pers af!’

  Een nieuwsfotograaf is vrijdagmiddag bij een GGD-locatie in Enschede belaagd door beveiligers. Nadat de man beelden had gemaakt, eisten ze dat hij de foto’s zou verwijderen. Toen hij dat niet deed, probeerden de beveiligers hem tegen de grond te werken. De fotograaf gaat aangifte doen. „Hier was geen enkele aanleiding toe.” De GGD Twente laat weten de situatie te betreuren.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie
  Play

  Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie

 2. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
  Play

  Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst