Volledig scherm
© Rijnhout Media

Oldenzaler (21) beroofd in Enschede, politie zoekt getuigen

ENSCHEDE - In de Knibbelbrugsteeg, een steegje in het centrum van Enschede, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man beroofd. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving.

Rond de klok van 1.30 uur werd het slachtoffer, een 21-jarige man uit Oldenzaal, in de steeg aangesproken. De dader zei dat hij van de politie was en dat de Oldenzaler zijn geld moest afgeven. Daarna werd hij gedwongen mee te lopen in de richting van het station.

Daar moest de man nóg meer geld pinnen. In de buurt van het station wist het slachtoffer te ontkomen aan de berover, waarna hij zich door een taxi naar het politiebureau liet brengen.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen, die in de omgeving van het centrum of het station iets opvallends - of de overval zelf - hebben gezien. De dader wordt door het slachtoffer beschreven als een man tussen de 20 en 27 jaar oud van ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft een licht getinte huidskleur, kort zwart krullend haar en een snor. De dader was gekleed in een beige jas met een bontkraag.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

In samenwerking met indebuurt Enschede