Volledig scherm
© ANP

OM eist celstraffen voor georganiseerde drugshandel vanuit home Vak-P

ENSCHEDE - Vijf supporters van de harde kern van FC Twente stonden vrijdag terecht voor deelname aan een criminele organisatie die vanuit het supportershome harddrugs verkocht.

De rechtszaak is de finale van een onderzoek, uitmondend in  een doorzoeking van het home op 6 april 2017 tijdens de wedstrijd FC Twente-PSV. Tijdens die doorzoeking werd de politie belaagd, waardoor ze voortijdig moest stoppen. Er ontstonden rellen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraken, maar bepaalt in de loop van de middag of de verdachten tot dat moment op vrije voeten kunnen blijven, of dat ze de cel in moeten, zoals het Openbaar Ministerie bepleit.

Wat was er ook alweer aan de hand? 

Er werd in het home in totaal 17,5 gram cocaïne gevonden. Burgemeester Onno van Veldhuizen besloot onmiddellijk het clubhuis van Vak-P te sluiten.

De bestuursrechter die zich over de sluiting moest buigen, beoordeelde de gevonden cocaïne als een handelshoeveelheid. Normaal gesproken wordt 0,5 gram gedoogd. De rechter bekrachtigde de sluiting van het home.

Vrijdag stonden Enschedeërs Christiaan P. (41), Johnny E. (32), Martin B. (38) en Bobby de H. (30) en Laurence S. (46) terecht voor de meervoudige strafkamer. Het Openbaar Ministerie verdenkt ze van georganiseerde drugshandel in en vanuit het home van Vak P.

Lees hieronder ons liveblog terug dat we de hele dag bijhielden.

  1. ‘Oale roop’ niet weg te blazen uit Twente: traditie van de midwinterhoorn leeft
    PREMIUM
    Video

    ‘Oale roop’ niet weg te blazen uit Twente: traditie van de midwinter­hoorn leeft

    ENSCHEDE - Midwinterhoornblazers merken dat de status van Immaterieel Cultureel Erfgoed de traditie goed heeft gedaan. Het vooral in de grensstreek bespeelde instrument kreeg in 2013 al die status, maar ook het bouwen van de midwinterhoorn is sinds dit jaar opgenomen op de Nationale Inventaris. De Twentse clubs zien dat terug in hun ledenaantal: “We zijn stabiel. Deze traditie heeft toekomst.”

In samenwerking met indebuurt Enschede