Volledig scherm
© ANP

OM eist celstraffen voor georganiseerde drugshandel vanuit home Vak-P

ENSCHEDE - Vijf supporters van de harde kern van FC Twente stonden vrijdag terecht voor deelname aan een criminele organisatie die vanuit het supportershome harddrugs verkocht.

De rechtszaak is de finale van een onderzoek, uitmondend in  een doorzoeking van het home op 6 april 2017 tijdens de wedstrijd FC Twente-PSV. Tijdens die doorzoeking werd de politie belaagd, waardoor ze voortijdig moest stoppen. Er ontstonden rellen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraken, maar bepaalt in de loop van de middag of de verdachten tot dat moment op vrije voeten kunnen blijven, of dat ze de cel in moeten, zoals het Openbaar Ministerie bepleit.

Wat was er ook alweer aan de hand? 

Er werd in het home in totaal 17,5 gram cocaïne gevonden. Burgemeester Onno van Veldhuizen besloot onmiddellijk het clubhuis van Vak-P te sluiten.

De bestuursrechter die zich over de sluiting moest buigen, beoordeelde de gevonden cocaïne als een handelshoeveelheid. Normaal gesproken wordt 0,5 gram gedoogd. De rechter bekrachtigde de sluiting van het home.

Vrijdag stonden Enschedeërs Christiaan P. (41), Johnny E. (32), Martin B. (38) en Bobby de H. (30) en Laurence S. (46) terecht voor de meervoudige strafkamer. Het Openbaar Ministerie verdenkt ze van georganiseerde drugshandel in en vanuit het home van Vak P.

Lees hieronder ons liveblog terug dat we de hele dag bijhielden.

In samenwerking met indebuurt Enschede