De ravage in de Gerststraat was na de explosie enorm. Achter het zeil, de plek waar Henk Kempers om het leven kwam.
Volledig scherm
De ravage in de Gerststraat was na de explosie enorm. Achter het zeil, de plek waar Henk Kempers om het leven kwam. © GinoPress B.V.

OM in hoger beroep in zaak vuurwerkdode Enschede

ENSCHEDE - De juridische strijd over de vuurwerkexplosie die begin 2019 Henk Kempers (54) uit Enschede het leven kostte, gaat door. De rechtbank Overijssel sprak verdachte Teun N. twee weken geleden vrij, maar het Openbaar Ministerie laat het daar niet bij zitten en gaat in hoger beroep. 

 1. Getty Kaspers (73), de Twentse winnares van het Songfestival in 1975, woont op een vakantiepark in Markelo: ‘Ik ben blij met wat we hebben’
  PREMIUM
  video

  Getty Kaspers (73), de Twentse winnares van het Songfesti­val in 1975, woont op een vakantie­park in Markelo: ‘Ik ben blij met wat we hebben’

  ENSCHEDE - Ze werd op handen gedragen in Twente, Enschede liep voor haar uit. Het nummer Ding-a-dong maakte in 1975 van Getty Kaspers een ster. Maar zo vrolijk als het liedje waarmee ze het Songfestival won was haar leven niet. Over roem, een vader die ze nooit kende, de ziekte ALS en wonen op een vakantiepark. „Waarom moet het groter of chiquer? Ik ben blij met wat we hebben.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Samenvatting | Feyenoord - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord lijdt pijnlijke nederlaag in krankzinni­ge Klassieker

  9 mei
 2. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'