Volledig scherm
PREMIUM
Rian van Rijbroek © Tubantia

Ongewenste relatie ‘cybercharlatan’ Rian van Rijbroek en digi-rechercheur

De politie-eenheid Oost-Brabant doet onderzoek naar een ongewenste relatie tussen een digitaal rechercheur en ‘cybercharlatan’ Rian van Rijbroek uit Veghel. Zijn leidinggevenden hebben de politieman inmiddels verboden nog langer contact met haar te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van dagblad Tubantia en onderzoeksplatform Follow The Money .

Van Rijbroek heeft al meer dan een jaar een relatie met de Twentse multimiljonair Gerard Sanderink, eigenaar van ict-bedrijf Centric en bouwbedrijf Strukton. Bij Sanderinks bedrijven werken zo’n 16.000 mensen. Sinds Van Rijbroek in zijn leven kwam vecht Sanderink aan de lopende band rechtszaken uit met voormalige topmensen die hij heeft ontslagen. Hij heeft tot nu toe alle zaken verloren. Van Rijbroek kreeg niet alleen een belangrijke rol in Sanderinks bedrijven: ze is ook penningmeester van de stichting die na Sanderinks dood zijn erfenis, geschat op zo’n 680 miljoen, gaat beheren. Dat geld zou ten goede moeten komen aan ontwikkeling van technologie in Twente, zo bepaalde hij enkele jaren geleden.

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.

In samenwerking met indebuurt Enschede