Volledig scherm
Brandweer in actie in Beuningen © News United

Opnieuw vaten gedumpt in Twente

ENSCHEDE/BEUNINGEN - De politie heeft zaterdag opnieuw ontdekkingen gedaan van gedumpte vaten in Enschede en Beuningen. Daar werden verschillende lege vaten aangetroffen. Mogelijk betreft het afval uit  drugslaboratorium voor synthetische drugs.

In Enschede was het raak op Hoge Boekel. Daar zagen voorbijgangers een witte vrachtwagen zonder kentekenplaat passeren en vaten met onbekende inhoud lozen. De vrachtwagen ging er daarna snel vandoor. De politie is direct een onderzoek gestart en heeft de omgeving op enkele honderden meters afgezet.

In de gemeente Losser werden eerder op de dag enkele 200 litervaten gevonden. Die ontdekking werd gedaan op de Strengeveldweg, een zandweg in Beuningen. De brandweer kwam daar eveneens ter plaatse voor onderzoek.

Woensdagavond werd in Enschede een complete oplegger met vaten ontdekt, die gedumpt was. 

Volledig scherm
De ontdekking in Enschede bij het Hoge Boekel © News United
  1. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
    PREMIUM
    column

    Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

    Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Enschede