Duuk (7) met de tekeningen die naar het Arienshuis in Glanerbrug gaan.
Volledig scherm
Duuk (7) met de tekeningen die naar het Arienshuis in Glanerbrug gaan. © Linda Bartelink

Oproep Duuk (7) groot succes: kinderen maken massaal tekeningen voor Twentse ouderen

ENSCHEDE/GLANERBRUG - Vier bewoners van het Ariënshuis in Glanerbrug zijn besmet met het coronavirus. Ook bezoekers zijn niet meer welkom in het verzorgingshuis. De 7-jarige Duuk probeert de bewoners een beetje op te fleuren en heeft zo'n honderd tekeningen laten bezorgen. 

Duuk uit Enschede riep zijn vriendjes en klasgenootjes op om allemaal een tekening te maken voor de bewoners van het Ariënshuis. Zelf kan hij ze niet langs brengen, maar zijn vader Paul wel. Hij werkt niet in de verzorging, maar in de horeca. De Enschedeër komt met zijn kar met eten bij alle bewoners over de vloer. Naast de dagelijkse boterhammen krijgen de ouderen nu ook een tekening, gemaakt door Duuk en zijn vriendjes.

Overige verzorgingshuizen

Linda Bartelink is ontzettend trots op haar man en uiteraard op haar zoon Duuk. „De actie heeft heel veel bijval gekregen. Inmiddels maken niet alleen Duuk zijn vriendjes tekeningen, maar ook andere kinderen in Twente.” De actie lijkt dus niet bij het Ariënshuis te eindigen. „Hopelijk is het straks niet meer nodig, maar als dit langer duurt proberen we ook bij andere verzorgingshuizen in de regio tekeningen te bezorgen.”

In samenwerking met indebuurt Enschede