Annie Teesink is 107 jaar. Voor de oudste van Enschede is het geen gezellige verjaardag. Door de Covid-maatregelen mag de familie niet op visite komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Annie Teesink is 107 jaar. Voor de oudste van Enschede is het geen gezellige verjaardag. Door de Covid-maatregelen mag de familie niet op visite komen. © Lars Smook

Oudste inwoner van Enschede blaast 107 kaarsjes uit: ‘Het is niet altijd makkelijk’

ENSCHEDE - Voor Johanna (Annie) Teesink was het feest afgelopen woensdag, ze bereikte de bijzondere leeftijd van 107 jaar. Haar rolstoel werd versierd met slingers en er was taart. Annie kreeg ook nog een telefoontje van wethouder Jurgen van Houdt en een brief van het Koninklijk Huis met een felicitatie. 

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?