Bestuursvoorzitter Sophia de Rooy (links) en fondsenwerver Rianne Ligtenberg  van het MST in de binnentuin. Op de achtergrond wordt gebouwd aan het paviljoen voor IC-patiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bestuursvoorzitter Sophia de Rooy (links) en fondsenwerver Rianne Ligtenberg van het MST in de binnentuin. Op de achtergrond wordt gebouwd aan het paviljoen voor IC-patiënten. © Frans Nikkels

Patiënten MST kunnen frisse neus halen in nieuwe binnentuin met paviljoen: ‘Groen en buitenlucht dat missen ze heel erg’

ENSCHEDE - Een fraai aangelegde binnentuin met een speciaal paviljoen zodat ook ic-patiënten in hun bed een frisse neus kunnen halen. En ook voor even weer hun huisdier kunnen knuffelen. „Hun hond, konijn of zelfs pony, we kunnen het straks mogelijk maken”, zegt Rianne Ligtenberg van het MST.

Het is in deze tijd helemaal moeilijk voor te stellen, maar een jaar of twee geleden reden verpleegsters een ic-patiënt via de hoofdingang naar buiten. In zijn speciale bed met veel technische toeters en bellen werd de ernstig zieke man of vrouw op het Koningsplein gezet om een frisse neus te halen. Na vele weken tussen vier muren zag hij weer blauwe lucht en voelde hij een briesje door zijn haren. Het deed hem zichtbaar goed.

In samenwerking met indebuurt Enschede