Vaccinatiestraat voor Corona in Enschede zou al helemaal vol gepland zijn terwijl nog maar een klein deel van het verplegend en verzorgend personeel is uitgenodigd door z'n werkgevers.
Volledig scherm
Vaccinatiestraat voor Corona in Enschede zou al helemaal vol gepland zijn terwijl nog maar een klein deel van het verplegend en verzorgend personeel is uitgenodigd door z'n werkgevers. © Reinier van Willigen

Personeel verpleeghuizen Twente hele land door gestuurd voor vaccin: ‘Dit gaat niet goed’

ENSCHEDE - Medewerkers van verpleeghuizen in Twente hebben te horen gekregen dat ze zich buiten de regio moeten laten vaccineren. Ze moeten naar Apeldoorn, Houten, Zwolle of Arnhem, terwijl er in Enschede een nieuw vaccinatiecentrum is opgebouwd. De directies van verpleeghuizen vinden dit onwenselijk.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari