Ongeruste parochianen Ger Krabbe (links) en Herman Grave voor de kerk in Lonneker. Ze pleiten voor een multifunctionele bestemming om de toekomst van het kerkgebouw veilig te stellen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ongeruste parochianen Ger Krabbe (links) en Herman Grave voor de kerk in Lonneker. Ze pleiten voor een multifunctionele bestemming om de toekomst van het kerkgebouw veilig te stellen. © Lenneke Lingmont

Pleidooi multifunctioneel gebruik kerk Lonneker: ‘Beter nu pijn lijden dan straks niks meer hebben’

LONNEKER - Ongeruste parochianen menen dat sluiting van de H. Jacobus de Meerdere in Lonneker op den duur door de terugloop van het kerkbezoek onvermijdelijk is. Ze pleiten voor een multifunctioneel gebruik van de kerk.

 1. Enschede ‘trots’ op de 10 km-race waarmee Nederland hopelijk weer van slot kan
  PREMIUM

  Enschede ‘trots’ op de 10 km-race waarmee Nederland hopelijk weer van slot kan

  ENSCHEDE - De stichting Enschede Marathon kan 16 mei eindelijk weer een eigen wedstrijd organiseren zonder de dwingende anderhalvemetermaatregelen. Op het afgesloten terrein van Twente Airport mogen vijfduizend recreatieve lopers aan de start staan voor een run van 10 kilometer. Directeur Sandra Melief: „Ik ben zo blij dat we een bijdrage gaan leveren aan het weer openstellen van de samenleving na de lockdown.”
 2. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
  Play

  Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst

 2. Striptekenaar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'
  Play

  Stripteke­naar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'