Politie Enschede schrijft absentiebriefje voor getuige inbraak

Een mislukte inbraak bij een ijssalon in Enschede heeft een student een absentiebriefje opgeleverd. De politie schreef een absentiebriefje voor de student omdat hij getuige was van de inbraak en daarom zijn tentamen niet kon maken.

Beste docent,
Bas kan morgen zijn toets niet maken omdat hij getuige is geweest van een inbraak.
De boeven zijn gelukkig gepakt, maar Bas zit nog vol adrenaline.
Graag uw begrip.
Mvg, de politie (Enschede)
Luc&Elcke


Inbraak
Donderdag rond middernacht werd er ingebroken bij de ijssalon aan de Wethouder Elhorststraat. De buren van Heinink hadden het snel door en belden de politie. Student Bas woont naast de ijssalon en was getuige van de inbraak. Gelukkig was de politie snel ter plaatse en de inbrekers konden op heterdaad worden betrapt. De inbrekers, een 25-jarige man uit Enschede en een 27-jarige man uit Gronau, hadden alleen een doosje chocolade en wat kleingeld kunnen pakken.

Briefje
Bas zat na de inbraak nog zo vol adrenaline en zag het niet zitten om zijn tentamen vrijdag te maken. Geen paniek, want de politie schreef voor hem een absentiebriefje. Bas heeft het briefje uiteindelijk niet gebruikt.

Volledig scherm
© Facebook politie Enschede
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kapsalon Weltevreden uit Enschede is geknipt voor het vak
    PREMIUM
    WEGENS OMSTANDIGHEDEN GEOPEND

    Kapsalon Weltevre­den uit Enschede is geknipt voor het vak

    ENSCHEDE - Weltevreden is zo’n buurtkapper waarvan de buitenstaander al gauw denkt aan een zelfbedachte naam met een soort ingebouwde ‘succesformule’. Maar je hoeft maar even rond te kijken in de pas verbouwde zaak of je ziet een certificaat aan de muur hangen met daarop de dagtekening 17 maart 1924. Het is een ingelijst diploma van ‘Monsieur Herman Weltevreden’ die op 19-jarige leeftijd met succes zijn kappersexamen had volbracht.

In samenwerking met indebuurt Enschede