Volledig scherm
De Cronjéstraat. Het tweede huis van rechts, was het huis van het vluchtelingengezin. © Frank Timmers

Politie vraagt buurtbewoners Dolphia via ‘sms-bom’ om informatie over geweldsincident

ENSCHEDE - De politie Enschede heeft vorige week woensdag een zogenoemde sms-bom verzonden in het onderzoek naar de mishandeling van een Syrisch gezin in aan de Cronjéstraat de wijk Dolphia. Bewoners van de Enschedese wijk kregen massaal een berichtje op hun telefoon, waarin wordt opgeroepen informatie over het voorval te delen. 

Aan de Cronjéstraat werd dinsdag 7 mei een vluchtelingengezin belaagd door een groep mensen. Bij de politie is nog veel onduidelijk wat er aan de ruzie vooraf is gegaan. Wel is duidelijk dat er ruzie tussen kinderen is geweest, die later is uitgemond in het incident waarbij twee mensen gewond zijn geraakt. De Syrische familie is inmiddels elders woonachtig. Burgemeester Van Veldhuizen keurde het ‘aftuigen’ van het Syrische gezin streng af.

Inbraak

Enkele weken later is in de nacht van zondag 19 mei op maandag 20 mei er een inbraak gepleegd in de inmiddels leegstaande woning van het gezin. De politie onderzoekt of die inbraak te maken heeft met het incident eerder in de maand. 

De sms-bom is bedoeld voor buurtbewoners die meer weten over het incident en informatie hebben waar de politie iets aan heeft. Meldingen kunnen telefonisch worden doorgegeven aan de politie via 0900-8844. Informatie kan ook anoniem worden gedeeld.

In samenwerking met indebuurt Enschede