Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Poppodium Atak in Enschede met onmiddellijke ingang weer open

AudioENSCHEDE - Poppodium Atak mag de deuren met onmiddellijke ingang weer openen. Dat 'heugelijke nieuws' meldde wethouder Hans van Agteren maandagmiddag aan het begin van de laatste zitting van de Enschedese gemeenteraad.

De gemeente heeft akkoord bereikt met de curator over ''het vrijgeven van de activa''. ,,De activiteiten kunnen weer starten. Er zijn gesprekken geweest met de medewerkers en vrijwilligers van het Enschedese poppodium. Atak gaat verder met de oude ploeg en de oefenruimtes gaan nu meteen weer open'', aldus Van Agteren.

Reacties Atak

Oud-medewerkers van Atak zijn niet op de hoogte van de situatie, zoals die door de wethouder is geschetst. Zij worden platgebeld met felicitaties, maar weten van niets.

Johan de Jong, directeur van Metropool en verantwoordelijk voor het nieuwe poppodium Twente, geeft aan dat hij op dit moment volop in gesprek is met de medewerkers van Atak. ,,Als de wethouder heeft gezegd dat Atak weer open is en de medewerkers weer aan de slag kunnen, is dat voorbarig. We zitten nog voor in het proces." Ook de oefenruimtes gaan niet à la minute open. ,,Waarschijnlijk volgende week."

De Jong zegt verder dat het de bedoeling is dat de vrijwilligers van Atak die dat willen en kunnen, een plek krijgen in het nieuwe poppodium. Sigrid Binksma, die interim-directeur van Atak was, heeft van curator Peter Weenink vernomen dat de overeenstemming die er nu ligt, nog langs de commissaris van de rechtbank moet voor akkoord. 1Twente Enschede sprak met haar. Beluister dat item hierboven terug.

Failliet

Atak ging in januari definitief failliet, na een periode van grote onzekerheid. Het Enschedese poppodium was toen samen met Metropool uit Hengelo al ver op weg naar een fusie, die tot één groot poppodium in Twente moest leiden. Hoewel bekend was dat Atak er al jaren financieel slecht voorstond en onder de maat functioneerde, trok Metropool eind december de stekker uit de besprekingen toen uit accountantsonderzoek bleek dat de situatie veel ernstiger was dan aangenomen.

Met het failissement werden de deuren van Atak gesloten. Het Twentse Poppodium is wel al op 1 maart gestart.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede