Populair huisfeest in Enschede uitverkocht in 26 (!) seconden
ENSCHEDE - De vrijdagavond van 22 november staat bij tal van Enschedese studenten al maandenlang rood omcirkeld in de agenda: de dag van de 36e editie van het Hubertusfeest. Het misschien wel meest legendarische huisfeest van Nederland is ook dit jaar stijf uitverkocht. De 600 toegangstickets waren weg in recordtijd: 26 seconden.
Delen per e-mail
Tussen de laatste voorbereidingen door kijken huisgenoten én organisatoren Teun Evers (23) en Bart Beermann (19) terug op die pijlsnelle kaartverkoop van woensdag 6 november. „Ik dacht dat mensen na vorig jaar gewoon niet sneller konden typen”, vertelt Bart. “Toen waren de kaarten al binnen 39 seconden weg. Het kon tot onze verbazing dus wél sneller.”
Nog geen halve minuut na de start van de kaartverkoop bleek er geen kaartje meer te krijgen voor het Hubertusfeest 2019. De negen leden van Huize Heilige Hubertus bekeken die magische 26 seconden met open mond achter hun eigen computer. „Op het hoogtepunt zaten er 1600 laptops op de website van de kaartverkoop”, legt huisoudste Teun uit. „Veel vriendengroepen zitten met z'n alles apart op een laptop. De eerste die erdoor is, bestelt alle kaarten. Toch hebben denk ik heel wat mensen achter het net gevist.”
Bart vult hem aan: „Vlak voor de start van de kaartverkoop ben ik een rondje gaan lopen door de studieruimte van de UT. Ineens gingen alle schermen op onze website. Heel gaaf om te zien.”
Sneeuwbaleffect
Het is de eerste keer dat de kaartverkoop onder de halve minuut duikt. Vorig jaar dus 39 seconden, het jaar daarvoor waren de kaarten na 77 seconden weg, in 2016 binnen het kwartier. De hype lijkt ieder jaar groter te worden, ziet ook Teun Evers.
„Het is een sneeuwbaleffect”, legt hij uit. “Als je al weet dat de kaarten binnen een minuut weg zijn, ga je gelijk bestellen. Hoe snel het volgend jaar gaat? Geen idee, maar je zou nu toch écht zeggen dat het niet sneller kan.”
Er is dit jaar een document rondgegaan onder UT-studenten waarin staat beschreven hoe je zo snel mogelijk ons bestelformulier kunt invullen.
Gouden tip
Bart heeft wel een idee waarom alle 600 tickets zo snel over de digitale toonbank vlogen: „Er is dit jaar een document rondgegaan onder UT-studenten waarin staat beschreven hoe je zo snel mogelijk ons bestelformulier kunt invullen. Dus welke gegevens je bij de hand moet hebben én hoe je met Google Autofill de boel kunt automatiseren. Bizar.”
Verkleed als matras
Dit jaar is er in de vorm van Tijdmachine een echte hoofdact voor de mainstage gestrikt. En zoals altijd kom je het pand aan de Noorderhagen in het centrum van Enschede niet binnen zonder carnavaleske outfit.
“We zien de gekste dingen”, zegt Teun. „Vorig jaar waren er mensen verkleed als matras. Die moesten zich vanwege de brandveiligheid omkleden, want het was gewoon een te groot pak. Een andere groep had zich verkleed als de Muur van Donald Trump. De meest originele outfit wint een prijs, maar in je ‘gewone carnavalskloffie’ ben je ook welkom.”
Vrouwen betalen minder? Hoe zit dat?
Als laatst dan tóch nog even de vraag over een opmerkelijke feitje rond de kaartverkoop. Vrouwen betalen namelijk vijf euro minder dan mannen. „Dan is zeker niet omdat we meer vrouwen willen lokken hoor”, pareert Teun de vraag direct. „Je krijgt namelijk muntjes bij je toegangskaart. Mannen krijgen er vijftien, maar vrouwen tien omdat ze doorgaans minder drinken. Dat hebben we rechtgetrokken in de prijs.”
Voor wie een kaartje heeft: het Hubertusfeest 2019 begint vrijdag 22 november om 22.00. Wie achter het net heeft gevist, volgend jaar weer een kans. Als je er razendsnel bij bent tenminste...
Benieuwd naar hoe het er aan toe gaat op het Hubertusfeest? Bekijk hieronder de aftermovie van de editie van 2018. Credit: Solid Focus.
Verder in het nieuws
-
Accountantsclub ontslaat directeur uit Enschede vanwege onethisch handelen
ENSCHEDE - De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) ontslaat directeur Harm Mannak definitief. Enschedeër Mannak wordt belangenverstrengeling, het niet (volledig) informeren van het bestuur en onethisch handelen verweten. -
Video Brand bij filiaal KFC in Enschede
ENSCHEDE - Bij fastfoodrestaurant KFC aan de Kalanderstraat in Enschede is vrijdagmiddag brand uitgebroken. Het pand werd ontruimd. -
PREMIUM
Vlees verdacht? Tegengeluid van slagers uit Twente en Achterhoek
ENSCHEDE - Het imago van de slager krijgt het flink te verduren. Vlees is verdacht. Onterecht, vinden 62 slagers uit Twente en de Achterhoek. Zij laten een tegengeluid horen. -
PREMIUM
Enschedees raadslid vindt beantwoording van schriftelijke vragen ‘minachtend’
ENSCHEDE - Raadslid Margriet Visser vindt dat de gemeente vaak met nietszeggende antwoorden komt op actuele vragen en heeft burgemeester Onno van Veldhuizen daar een mail over gestuurd. -
PREMIUM
Twintig studio's voor begeleid wonen komen in voormalig pand van Atak
ENSCHEDE - Het voormalige pand van Atak aan de Noorderhagen gaat na ruim tien jaar weer dienen als toevluchtsoord voor jongeren. Zekere Basis wil er twintig studio’s huren voor begeleid wonen. „We hebben de risico’s goed in beeld.”
-
5 vragen Jeroen van het Enschedese New Day studio maakt gratis portretten voor minderbedeelden
ENSCHEDE - Een gratis portretfoto voor minderbedeelden. Jeroen Nieuwhuis en zijn team van New Day studio sluiten zich aan bij Help-Portrait. Op zaterdag 21 en zondag 22 december wordt er gefotografeerd in Metropool Enschede. -
112 Inval door arrestatieteam in Enschedese flat, persoon meegenomen
ENSCHEDE - Een arrestatieteam heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een man gearresteerd in een flat aan de Fazantstraat in Enschede. De eenheid deed iets voor 00.30 uur een inval in de flat waarbij de persoon is meegenomen. De aanleiding van de inval is nog onduidelijk. -
PREMIUM
Meneer Schippers uit Glanerbrug is blij met zijn ‘groene’ huis, vooral met de deur
ENSCHEDE/GLANERBRUG - Vloerisolatie, ander glas in de kozijnen en een gloednieuwe deur. Woningcorporatie Domijn gaf afgelopen jaar acht woningblokken een duurzame opknapbeurt. Alle huizen tegelijkertijd. Zonder weerstand en tot tevredenheid van bewoners. Over een andere aanpak, die werkt.
In samenwerking met indebuurt Enschede