Volledig scherm
De Prinsessetunnel in Enschede staat onder water © News United/Dennis Bakker

Prinsessetunnel in Enschede staat blank, Borne geschrokken door blikseminslag

Het KNMI gaf voor maandagmiddag code geel af in Twente en dat bleek niet onterecht te zijn. Door het noodweer staan meerdere straten in deze regio onder water. Ook werd Borne opgeschrikt door een blikseminslag. 

Onder meer de Prinsessetunnel in Enschede staat blank. Het verkeer heeft veel moeite om de tunnel door te komen. Ook de Enschedesestraat in Haaksbergen kon de regenval niet aan. Om problemen te voorkomen werd de straat afgezet door bezorgde buurtbewoners. Ook op andere plaatsen in Haaksbergen, zoals de Benninkstraat, stond de straat blank.

Aan de Oude Hengeloseweg in Borne sloeg rond 19.00 uur de bliksem in. Een boom werd geraakt en scheurde compleet door midden. De gemeente Borne laat weten dat de boom vanavond of morgenvroeg wordt weggehaald.

Volledig scherm
De bliksem sloeg in in Borne © News United/Jack Huygens
  1. Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest
    PREMIUM
    Column

    Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest

    Nee, we hebben hier niet onder een steen gelegen. Anders hadden we Onno van Veldhuizen van Enschede wel geconfronteerd met brandende actuele vragen. Waarom zijn de Belgen niet gastvrij ontvangen? Desnoods in de vorm van een verplichte busreis voor goedwillende fans? En wat dat wel niet kost: een massale politiemacht met dienders uit alle uithoeken van het land die donderdag het straatbeeld in de stad domineerde?

In samenwerking met indebuurt Enschede