NX Filtration heeft met membraantrchnologie een zuiveringsinstallatie gebouwd waarmee je water (in dit geval) uit Twentekanaal kunt zuiveren. Provinciale Staten zien hierin op middellange termijn de oplossing voor het dreigende drinkwatertekort.
Volledig scherm
PREMIUM
NX Filtration heeft met membraantrchnologie een zuiveringsinstallatie gebouwd waarmee je water (in dit geval) uit Twentekanaal kunt zuiveren. Provinciale Staten zien hierin op middellange termijn de oplossing voor het dreigende drinkwatertekort. © Cees Elzenga

‘Provincie moet drinkwater uit kanalen en rivieren halen om tekort in Overijssel op te lossen’

ENSCHEDE/ZWOLLE - Om het dreigende tekort aan drinkwater in Overijssel op te lossen moet de provincie het heil zoeken in water in kanalen, rivieren of meren. Dat hebben Provinciale Staten de bestuurders woensdag opgedragen.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
  Play

  Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst

 2. Striptekenaar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'
  Play

  Stripteke­naar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'