Archieffoto lerarenstaking
Volledig scherm
Archieffoto lerarenstaking © copyright Marc Bolsius

Rabobank Enschede past op kinderen tijdens landelijke lerarenstaking

ENSCHEDE - Rabobank Enschede-Haaksbergen biedt haar medewerkers komende dinsdag tijdens de landelijke onderwijsstaking de mogelijkheid hun schoolgaande kinderen mee te nemen naar het werk. 

,,Om te voorkomen dat de collega’s in de stress schieten over de opvang die dag, hebben we dit initiatief genomen”, meldt woordvoerder Wietse Golbach.Medewerkers met schoolgaande kinderen uit Haaksbergen kunnen dinsdag ook van de opvang op het hoofdkantoor gebruik maken en zelf deze dag in Enschede aan het werk gaan. 

Activiteiten

Eén van de activiteiten in het dagprogramma is het plaatsen van een wensboom bij het Huis van Verhalen op Roombeek door de kinderen. Golbach: ,,De kinderen kunnen om 8.30 uur door de ouders worden gebracht en om 17.00 uur weer worden opgehaald. We gaan het kroost een rondleiding geven, zodat ze kunnen zien wat papa of mama voor werk doet, we gaan gouden munten zoeken in het gebouw en de kinderen gaan onder begeleiding knutselen voor de wensboom die we bij het Huis van Verhalen plaatsen.” Het Huis van Verhalen is na de vuurwerkramp opgericht om mensen samen te brengen en een plek te bieden waar ze hun verhaal kwijt kunnen.

Quote

Veel werkende ouders ervaren het als een probleem wanneer hun kinderen ongepland niet naar school kunnen.

Wietse Golbach

Elke maandag wordt hier een buurtmaaltijd geserveerd voor eenzame ouderen. Volgende week maandag schuiven weer 100 man aan voor de jaarlijkse Kerstmaaltijd. ,,En de kinderen mogen hun eigen cakeje versieren”, meldt Golbach, die benadrukt dat het om een lokaal initiatief van de bank gaat en een geste is uit maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel van een werkgever. ,,Veel werkende ouders ervaren het hoe dan ook als een probleem wanneer hun kinderen op een doordeweekse dag en ongepland niet naar school kunnen. Of dat nou raar is of niet, daar gaan wij niet over. Maar we lossen met zo’n eenmalige kinderopvangdag veel gedoe op voor medewerkers met schoolgaande kinderen.” 

Na bekendmaking stroomden de aanmeldingen binnen en stond de teller meteen al op 30 kinderen. ,,Dat worden er ongetwijfeld nog veel meer. Onder de collega’s blijkt dus grote behoefte te zijn voor zo’n gelegenheidsopvang.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede