Volledig scherm
Myrthe en Rick © BNNVARA | Screenshot uitzending

Rick en Myrthe uit Enschede vinden elkaar in First Dates

ENSCHEDE - Ze wonen amper 200 meter bij elkaar vandaan in Enschede, maar een reis naar Amsterdam was ervoor nodig om elkaar te leren kennen. Rick (28) en Myrthe (27) vonden elkaar in het tv-programma First Dates, zo bleek vrijdagavond. „Hij heeft zo'n leuke uitstraling.”

Ingenieur Rick (28) is al drie jaar vrijgezel en zoekt een slanke en fitte vrouw, die humor heeft. De triatleet heeft in Enschede zijn droomvrouw nog niet gevonden. „In Enschede is de verhouding man-vrouw wel een beetje in het nadeel van de man”, vertelt hij.

Wat blijkt: hij heeft stadsgenoot Myrthe (27) nog niet leren kennen. De Enschedese is op zoek naar een lieve en eerlijke man, met wie ze ontzettend kan lachen. „Iemand die een beetje outgoing is”, vertelt de werkgevers-adviseur uit Enschede. „Ik laat me wel heel graag inpakken door een man.”

‘Heel bizar’

In het First Dates-restaurant in Amsterdam komen de twee erachter dat ze allebei uit Enschede komen. „Heel bizar dat we elkaar niet zijn opgevallen”, lachen de Tukkers. „Ik heb net in januari een huis gekocht in het centrum, we wonen 200 meter bij elkaar vandaan”, giert Myrthe (27), die houdt van kipnuggets. De slanke Enschedese is al twee jaar niet op date geweest. „Op een gegeven moment kom je op het punt dat je geen nieuwe mensen meer tegenkomt.”

De Enschedeërs kibbelen voort in het First Dates-restaurant. „De vonken spatten eraf, ik voelde de spanning”, zegt een van de serveersters. Dat beiden een vervolgdate wel zien zitten, is dan ook geen verrassing. „Ik ben benieuwd naar welke schoonfamilie ze eerst gaan”, zegt barman Victor.

Vervolgdates

Na hun eerste date in het befaamde First Dates-restaurant, hebben de Enschedeërs nog vaak afgesproken, en hamburgers en kipnuggets gegeten. Of ze definitief elkaars harten hebben veroverd, is niet duidelijk.

Kijk de aflevering hier terug (vanaf 11 min)

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.

In samenwerking met indebuurt Enschede