Volledig scherm
De ironHand maakt dingen vastpakken makkelijker en traint daarnaast de handfunctie © RRD

Roessingh Enschede zoekt proefpersonen voor robothand

ENSCHEDE – Mensen die hun hand minder goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld door een beroerte, kunnen baat hebben bij de ironHand van Roessingh Research and Development. Om de puntjes op de spreekwoordelijke i van de robotische handschoen te zetten is de kennisinstelling nu op zoek naar proefpersonen, die het ingenieuze hulpmiddel thuis willen testen.

De handschoen ‘voelt’ door een aantal druksensoren het object dat moet worden vastgepakt en geeft vervolgens extra grijpkracht. Daarmee worden dagelijkse handelingen makkelijker. “Het geeft mij extra kracht, ik kan veel meer doen met de handschoen aan”, vertelt een van de ouderen die in de eerste proefperiode prototypes uittestte. Gebruikers trainen daarnaast ook de handfunctie. 

Klaar voor thuisgebruik 
De ironHand is er nu klaar voor om ook in de thuissituatie gebruikt te worden. Roessingh is daarom op zoek naar deelnemers die de handschoen vier weken willen testen. In die tijd zijn er twee meetmomenten waarop de onderzoekers bekijken welk effect de uitvinding op de hand heeft.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Bob Radder (b.radder@rrd.nl / 053 487 5777) of Gerdienke Prange-Lasonder (g.prange@rrd.nl)., onderzoekers bij Roessingh.

Volledig scherm
De ironHand maakt dingen vastpakken makkelijker en traint daarnaast de handfunctie © RRD
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie reageert voor het eerst inhoudelijk op vragen rond de afwikkeling van de sextingzaak van Onur Cücü die zelfmoord pleegde nadat een naaktfoto van hem was verspreid. Het OM liet vervolging van de jonge daders achterwege onder de voorwaarde dat ze de komende twee jaar geen delict plegen. Het Gerechtshof bepaalde deze week dat het OM alsnog twee van de drie betrokkenen voor de rechter moet brengen.

In samenwerking met indebuurt Enschede