Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Scooters rijden man klem en beroven hem van tas vol camera's in Enschede

ENSCHEDE - Een man is donderdagavond bestolen van zijn tas en mobiele telefoon na een straatroof op de Hulsmaatstraat in Enschede. Het slachtoffer werd beetgepakt door twee bijrijders van scooters, die hem dwongen zijn eigendommen af te geven.

De beroofde Enschedeër liep donderdag rond 18.30 uur richting zijn auto na een bezoek aan de ArtEZ Hogeschool aan de Hulsmaatstraat, toen hij twee scooters dichterbij hoorde komen. Eenmaal dichtbij de man sprongen de bijrijders achterop de scooter af en pakten de man vast. Ze schreeuwden dat hij zijn tas moest afgeven. Ook de mobiele telefoon van de man werd ontvreemd, maar de daders gooien die al snel weer van zich af.

Tas vol camera's

Na de beroving zijn beide scooters weggereden in de richting van de Stroinksbleekweg, waar ze op de kruising met de Hulsmaatstraat linksaf zijn gelagen. De tas van de man zat vol fotografieapparatuur, waaronder twee camera's van Nikon, een lens van Nikon, twee lenzen van Sigma, fliters en radiotriggers.

Het slachtoffer heeft geen kentekens kunnen noteren van de scooters. De daders waren slecht herkenbaar, omdat ze een donkerkleurige helm droegen met een extra kap voor hun gezicht. De politie kan wel melden dat de mannen tussen de 1.70 en 1.75 meter lang waren en een getinte huidskleur hadden. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

In samenwerking met indebuurt Enschede