De binnenstad van Enschede wordt verboden gebied voor scooters.
Volledig scherm
PREMIUM
De binnenstad van Enschede wordt verboden gebied voor scooters. © Emiel Muijderman

Scooterterreur binnenstad Enschede aangepakt, maar later dan gepland

ENSCHEDE - In de strijd tegen ‘scooterterreur’ komt er een algeheel verbod voor brom- en snorfietsen in de binnenstad. Wanneer dat ingaat, besluit het college van B en W pas deze zomer.

Het Enschedese centrum wordt verboden gebied voor brommers en snorfietsen, maar wanneer is nog onduidelijk. Eigenlijk was het de bedoeling al vanaf 1 mei op deze manier af te rekenen met ‘scooterterreur’, maar dat bleek volgens de gemeente mede door de coranacrisis niet haalbaar. Het afhandelen van de juiste procedures loopt vertraging op. Zo zijn inspraakavonden lastig te organiseren, net als vergaderingen. 

 1. Toegewijde huisvriend (30) blijkt monster dat slapende kinderen misbruikt: ‘Hoe zwart is je geest?’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) blijkt monster dat slapende kinderen misbruikt: ‘Hoe zwart is je geest?’

  Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt, blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede