Scootmobiel rijden in Enschede: is dat nou echt zo moeilijk?

VideoENSCHEDE - Ondanks de geringe animo houdt Veilig Verkeer Nederland komend voorjaar toch weer een opfriscursus scootmobiel in Enschede. Eind oktober had instructeur Joop van Bel slechts drie aanmeldingen en moest hij de cursus annuleren.

Er zijn zeker meer dan 2300 scootmobielen in omloop in de gemeente Enschede, maar er is vrijwel geen toezicht op veilig gebruik van het vervoermiddel. In winkelcentra, op trottoirs en door winkelstraten wordt er te vaak te hard gereden, zei Van Bel eerder in deze krant.

Op de snelweg

De instructeur zegt in overleg met de gemeente toch besloten te hebben opnieuw een cursus aan te bieden. Van Bel: "Ik zie dat scootmobielers op de snelweg belanden of omvallen."

Hoe hard mag een scootmobiel? Hoe zorg je ervoor dat je niet omvalt? En waar zit de zogenaamde 'slakkenstand'? Op deze en vele andere vragen geeft Joop van Bel alvast antwoord tijdens een minicursus die hij voor deze krant hield. Want hoe moeilijk is rijden op een scootmobiel eigenlijk? Bekijk de beelden hierboven.

Volledig scherm
Opfriscursus scootmobiel van Joop van Bel in Enschede. © 1Twente

In samenwerking met indebuurt Enschede