Volledig scherm
© Thinkstock

Slachtoffer (28) zedenincident in Enschede voelde dat ze werd gevolgd

ENSCHEDE - De 28-jarige vrouw die in de nacht van dinsdag op woensdag slachtoffer werd van een ernstig zedenincident in Enschede, had het gevoel dat ze werd gevolgd. Dat bevestigt de politie.

De vrouw werd ’s nachts van haar fiets getrokken op de M.H. Tromplaan in Enschede door een voor haar onbekende man. Even daarvoor was de vrouw nog in het gezelschap van een aantal andere mensen. Ze kwam vanuit de binnenstad. Het laatste stukje van haar route legde ze alleen af. Toen al beklijfde haar gevoel dat ze werd gevolgd. Even later sloeg de man zijn slag. De politie vermoedt dat de verdachte haar willekeurig heeft uitgekozen, aldus een woordvoerster.

Hulpgeroep

Getuigen kwamen rond 03.30 uur op het hulpgeroep van de vrouw af. Zij probeerden de man te overmeesteren, maar hij wist te ontkomen. Naar aanleiding van het incident begon de politie een onderzoek. Daaruit kwam een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats naar voren als verdachte. Hij is woensdag in Oldenzaal opgepakt. De politie prijst het handelen van de mensen die op het hulpgeroep van de vrouw afkwamen. „Mogelijk hebben zij erger weten voorkomen.”

Grootschalig onderzoek

Het oplossen van deze zaak heeft volgens een politiewoordvoerster hoge prioriteit. Er is een Team Grootschalig Opsporing (TGO) geformeerd. Dat gebeurt alleen bij complexe rechercheonderzoeken, die door de grote maatschappelijke impact de inzet van een deskundig en omvangrijk team vereisen. In zo’n team werken politie en Openbaar Ministerie samen.

De verdachte zit in volledige beperking. Hij mag alleen met zijn advocaat praten. Omdat er nog getuigen moeten worden gehoord, wil de politie niet zeggen wat het ‘ernstige zedenincident’ precies inhoudt. „Dat kan het onderzoek schaden. Wij willen die getuigen niet beïnvloeden.” De politie doet ook onderzoek naar de mate van geweld die de verdachte mogelijk heeft gebruikt. 

  1. Rechtbank: vernieling en diefstal Enschedese graven had heel veel impact

    Rechtbank: vernieling en diefstal Enschedese graven had heel veel impact

    Afgelopen voorjaar werden tientallen graven op de Westerbegraafplaats in Enschede met grof geweld vernield en leeggeroofd van koperen en bronzen ornamenten. De impact hiervan op de nabestaanden was enorm en de opluchting was dan ook groot toen ergens in mei een oud-metaalhandelaar bij de politie kwam met een zak vol beeldjes en grafletters. Hij noemde de namen van de mannen die hem de spullen verkochten en twee jonge Enschedeërs werden aangehouden.

In samenwerking met indebuurt Enschede