Volledig scherm
De auto aan de Brouwerslaan was gestrand en is inmiddels door de eigenaar opgehaald. foto: Wouter Borre © Wouter Borre

Spookauto's trekken de aandacht in Enschede

ENSCHEDE - Hij stond er een tijdje eenzaam en verlaten bij. Alsof de eigenaar van de auto aan de Brouwerslaan zijn bolide kon missen als kiespijn. Met twee wielen geparkeerd in de berm en twee op het fietspad. 

Maar nog opmerkelijker: de motorkap lag bezaaid met een zak beschimmeld brood, fles ruitenwisservloeistof en sleepkabel. Het leverde een mysterieus plaatje op dat veel passanten de wenkbrauwen deed fronsen. Maar het vraagstuk is opgelost.

Gestrand

 ,,De auto is gestrand en heeft daar een tijdje gestaan, omdat de eigenaar moeite had om de auto daar weg te krijgen", zegt politiewoordvoerder Frank Brouwer. Het voertuig is inmiddels door de eigenaar weggehaald. Aan de andere kant van de stad, aan de Begoniastraat, staat nog zo'n spookauto. Volgens buurtbewoners al zeker een half jaar niet gebruikt. De wagen is volgepakt met spullen. Een ruit is kapot(geslagen). Ook die auto is bij de politie bekend. ,,We zijn met de gemeente in gesprek hoe we deze situatie kunnen oplossen", aldus Brouwer. 

Volledig scherm
ENSCHEDE - De verwaarloosde auto aan de Begoniastraat heeft de aandacht van de politie en de gemeente. foto Wouter Borre © Wouter Borre

In samenwerking met indebuurt Enschede