Volledig scherm
Een activiteit tijdens de vorige Tolle Woche © Frans Nikkels

Tolle Woche door bezuinigingen geteisterd, maar gaat door

ENSCHEDE - De Duitslandweek gaat ook dit jaar door, maar vanwege de bezuinigingen in een uitgeklede vorm.

Het op de partnerschap tussen Enschede en Duitse steden gerichte evenement, ook wel Tolle Woche genoemd, stond op een wensenlijst waarvoor nog geen geld was, door de financiële situatie van de gemeente.

Dit jaar had de Tolle Woche juist nog veel meer op het grote publiek gericht willen zijn, maar daar is te weinig budget voor. De doelstelling blijft wel staan voor de Duitslandweken vanaf 2019. Het nieuwe college heeft daarvoor een jaar tijd om budget te vinden.

Datum

Er gaat wel en activiteit voor Nederlandse en Duitse scholieren komen, maar die wordt bekostigd uit het potje voor onderwijs. De Tolle Woche duurt dit jaar negen dagen en vindt plaats van 29 september tot en met 7 oktober.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede