Volledig scherm
Een activiteit tijdens de vorige Tolle Woche © Frans Nikkels

Tolle Woche door bezuinigingen geteisterd, maar gaat door

ENSCHEDE - De Duitslandweek gaat ook dit jaar door, maar vanwege de bezuinigingen in een uitgeklede vorm.

Het op de partnerschap tussen Enschede en Duitse steden gerichte evenement, ook wel Tolle Woche genoemd, stond op een wensenlijst waarvoor nog geen geld was, door de financiële situatie van de gemeente.

Dit jaar had de Tolle Woche juist nog veel meer op het grote publiek gericht willen zijn, maar daar is te weinig budget voor. De doelstelling blijft wel staan voor de Duitslandweken vanaf 2019. Het nieuwe college heeft daarvoor een jaar tijd om budget te vinden.

Datum

Er gaat wel en activiteit voor Nederlandse en Duitse scholieren komen, maar die wordt bekostigd uit het potje voor onderwijs. De Tolle Woche duurt dit jaar negen dagen en vindt plaats van 29 september tot en met 7 oktober.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie reageert voor het eerst inhoudelijk op vragen rond de afwikkeling van de sextingzaak van Onur Cücü die zelfmoord pleegde nadat een naaktfoto van hem was verspreid. Het OM liet vervolging van de jonge daders achterwege onder de voorwaarde dat ze de komende twee jaar geen delict plegen. Het Gerechtshof bepaalde deze week dat het OM alsnog twee van de drie betrokkenen voor de rechter moet brengen.

In samenwerking met indebuurt Enschede