Volledig scherm
© Reinier van Willigen/Politie

Twee aanhoudingen in verband met moord op Enschedeër Ali Aydin (44)

ENSCHEDE – De politie heeft twee verdachten opgepakt in verband met de moord op Ali Aydin. Het gaat om een 38-jarige vrouw uit Hengelo en een 44-jarige man uit Enschede. Behalve de aanhoudingen zijn er ook drie auto’s in beslag genomen.

Het gaat om auto’s die te zien waren op beelden van een bewakingscamera. Daarnaast zijn er op vijf locaties in Enschede en één in Hengelo woningen doorzocht. De politie sluit niet uit dat er de komende tijd nog meer aanhoudingen in deze zaak plaats zullen vinden.

Over de tas met met daarop de opdruk ‘Barcelona’ die in een tuin aan de Voermanstraat, enkele straten verwijderd van het plaats delict, werd gevonden zijn geen nieuwe aanwijzingen binnengekomen. In de tas trof de politie een vuurwapen en inbrekersgereedschap aan.

Het lichaam van de 44-jarige Aydin werd maandagochtend 10 december aangetroffen in een steegje aan de Schietbaanweg in Enschede. Sectie wees uit dat hij werd neergeschoten. Twee weken voor zijn dood werd er ingebroken in het huis van Aydin.

  1. Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie reageert voor het eerst inhoudelijk op vragen rond de afwikkeling van de sextingzaak van Onur Cücü die zelfmoord pleegde nadat een naaktfoto van hem was verspreid. Het OM liet vervolging van de jonge daders achterwege onder de voorwaarde dat ze de komende twee jaar geen delict plegen. Het Gerechtshof bepaalde deze week dat het OM alsnog twee van de drie betrokkenen voor de rechter moet brengen.

In samenwerking met indebuurt Enschede