Volledig scherm
De boten worden te water gelaten voor het eerste blok. © Annina Romita

Tweeduizend deelnemers aan roeirace bij Euros in Enschede

ENSCHEDE - De Drienerlose studentenroeivereniging Euros is dit weekeinde gastheer van tweeduizend roeiers uit het hele land. Zij doen mee aan de dertiende editie van de Grolsch Euros Drienerlo Regatta.

Met het evenement wil Euros zichzelf én Enschede op de kaart zetten. „Enschede is best een uithoek van Nederland. We willen de studenten laten zien dat het hier gezellig is”, zegt Auke de Leeuw, voorzitter van DRV Euros.

Verrast

„Alle universiteiten doen mee en ook een paar hogescholen. We horen vaak verhalen dat mensen er niet veel van verwachten. Ze moeten lang in de trein zitten en dan komen ze hier en zijn ze verrast hoe gezellig het is. We hebben al een aantal jaren echt mooi weer en dan heeft iedereen het naar zijn zin.”

Zaterdagmorgen om half tien gaan de eerste boten het water in. Er worden deze dag zes blokken geroeid, zondag vijf. De reddingsbrigade moet één keer in actie komen. De boot van vier roeiers uit Utrecht slaat om en zinkt. „Ze konden er niet veel van”, zegt voorzitter Yvonne Schreurs van de racecommissie. Verder geen gewonden en de boot wordt uit het water getild. 

Quote

Ze moeten lang in de trein zitten en dan zijn ze verrast hoe gezellig het hier is.

Auke de Leeuw, voorzitter roeivereniging Euros.

In samenwerking met indebuurt Enschede