Presentator Eddy Zoëy praat over talentbehoud met Emma van Geel (links-Future of Twente), Fleur Bake (Techspread)  en Stefano Golia (Team Nijhuis).
Volledig scherm
PREMIUM
Presentator Eddy Zoëy praat over talentbehoud met Emma van Geel (links-Future of Twente), Fleur Bake (Techspread) en Stefano Golia (Team Nijhuis). © Robin Hilberink

Twente wil slimme jongeren houden, maar ‘concurrentiebeding jaagt ze weg’

ENSCHEDE - Het is tamelijk droef gesteld met het vasthouden van talent in Twente. Het gros van de studenten verlaat de regio na aan de UT of Saxion te zijn afgestudeerd. Dat moet anders, want Twente heeft de jeugd nodig om de 7900 vacatures die er zijn, te vervullen.

  1. Zo speurde de recherche naar de Enschedese hennepbende van Goudlokje en Stekkenboer
    PREMIUM

    Zo speurde de recherche naar de Enschedese hennepben­de van Goudlokje en Stekken­boer

    ENSCHEDE - Het was voor de politie als een puzzel waarvan ineens alle stukjes op hun plaats vielen. Toen ze gekraakte chatberichten analyseerde kon ze diverse mensen uit de hennepwereld aan elkaar koppelen evenals eerder geruimde henneppanden. Zo kwam het tot de grote klapper op 9 mei toen de Dienst Speciale Interventies uitrukte naar Enschede. Een reconstructie van het onderzoek Aragan21, gebaseerd op het voorgeleidingsdossier.

In samenwerking met indebuurt Enschede