Twentenaren doen gekste dingen achter het stuur: ‘Jongens, scheer je gewoon thuis!’

VideoAfleidingen achter het stuur. Laat de bestuurder in Twente zich daar bewust toe verleiden? Door een appje te sturen, of een boterham te eten? Ook daarvoor kunnen weggebruikers flink beboet worden. Aileen Slot peilt langs de A1 bij Deurningen wat we daarvan vinden. „Het lijkt wel of we niet meer kunnen schijten zonder de telefoon.”

 1. Als het aan RIVM ligt, verbannen we drank uit de supermarkt: ‘Zinloos, je rijdt zo naar Duitsland’
  Play
  PREMIUM
  Video

  Als het aan RIVM ligt, verbannen we drank uit de supermarkt: ‘Zinloos, je rijdt zo naar Duitsland’

  Een fles wijn of krat bier kopen we nu met alle gemak tijdens het boodschappen doen. Maar als het aan gezondheidsinstituut RIVM ligt, is drank straks enkel nog bij slijters verkrijgbaar én gaat de alcoholaccijns omhoog. Wat vinden we van dat advies in de strijd tegen (problematisch) drankgebruik? Aileen Slot peilt de stemming bij Winkelcentrum Zuid in Enschede. „Nederland is te ver doorgeschoten.”
 2. Eindelijk weer een echte Tukker in Oranje: deze Twentenaren en Achterhoekers gingen Weghorst voor
  PREMIUM
  INTERACTIEVE KAART

  Eindelijk weer een echte Tukker in Oranje: deze Twentena­ren en Achterhoe­kers gingen Weghorst voor

  ENSCHEDE - Van Willem Janssen uit Lonneker tot Wout Weghorst uit Borne: in ruim een eeuw tijd kwamen er zo’n achthonderd spelers uit voor Oranje. Een deel daarvan groeide op in Twente of de Achterhoek. Almelo mag zich met zes internationals hofleverancier noemen, maar ook voetballers uit Weerselo, Oldenzaal en Winterswijk droegen het shirt van het Nederlands elftal.

In samenwerking met indebuurt Enschede