Hoogleraar Lisette van Gemert van Universiteit Twente leidde het onderzoek naar het functioneren van de CoronaMelder. "Niemand begrijpt iets van quarantaine en isolatie".
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogleraar Lisette van Gemert van Universiteit Twente leidde het onderzoek naar het functioneren van de CoronaMelder. "Niemand begrijpt iets van quarantaine en isolatie". © FRANS NIKKELS

Twents onderzoek: corona-app nauwelijks benut

ENSCHEDE - Het is treurig dat de bijna 4,8 miljoen keer gedownloade app CoronaMelder geen enkele aandacht krijgt bij het stapsgewijs openen van de samenleving. De meerwaarde ervan moet juist nu worden uitgevent. „Het is een belangrijke aanvulling op de sneltesten.”

 1. Lekker belangrijk? Zo lang staan Tukkers ’s ochtends voor de spiegel: ‘Videogesprek is confronterend’
  PREMIUM
  Video

  Lekker belangrijk? Zo lang staan Tukkers ’s ochtends voor de spiegel: ‘Videoge­sprek is confronte­rend’

  Sportattributen waren in het coronajaar 2020 niet aan te slepen. Make-up daarentegen werd volgens onderzoek 11,5 procent minder verkocht. Wat betekent dat? Houden Twentenaren de ‘normale’ ochtendroutine voor de spiegel aan, zoals experts in deze crisis aanraden? Of kan het ons geen moer (meer) schelen? Aileen Slot vroeg het in Glanerbrug. „Ik sta een halfuurtje voor de spiegel. Mijn vriend doet er langer over!”

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Lenny Kuhr stond bijna zonder orkest op songfestival
  Play

  Lenny Kuhr stond bijna zonder orkest op songfesti­val

 2. Schotten blokkeren immigratiedienst: 'Laat onze buren vrij!'
  Play

  Schotten blokkeren immigratie­dienst: 'Laat onze buren vrij!'