Volledig scherm
Leden van de Gele Hesjes afdeling Enschede demonstreerden zaterdag op het Ei van Ko. © Anja Kruise

Twentse afdeling van de ‘Gele Hesjes’ gaat de straat op in Enschede

ENSCHEDE - Ook Twente heeft nu een afdeling van de internationale protestbeweging ‘Gele Hesjes’. Ongeveer twintig van hen gingen zaterdag voor het eerst de straat op, bij het Ei van Ko in Enschede. 

Bij de Twentse afdeling hebben zich volgens een woordvoerder binnen een week al ruim 1900 mensen aangesloten. De Enschedese ‘cel’ bestaat inmiddels uit 53 leden, aldus woordvoerder Harry Langenhuijsen. 

‘Elke week de straat op’

Ongeveer twintig van hen demonstreerden zaterdag bij het stadhuis van Enschede. De groep uit Enschede is van plan om dat elke zaterdag te gaan doen.

Het was vrijdag nog onduidelijk of de Gele Hesjes een demonstratie zouden houden op het Ei van Ko. De initiatiefnemer had de demonstratie volgens de regels wel schriftelijk aangemeld, maar zou die melding volgens de gemeente later hebben ingetrokken. Op sociale media werd echter nog steeds opgeroepen om te komen demonstreren.

Volgens Langenhuijsen is de demonstratie van zaterdag gedoogd. Wel is met de politie afgesproken dat de groep daar contact mee zou opnemen als het uit de hand mocht lopen.

In samenwerking met indebuurt Enschede