Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

Twentse coronacijfers: 245 nieuwe besmettingen, geen nieuwe sterfgevallen

ENSCHEDE - In Twente zijn het afgelopen etmaal 245 mensen positief getest op het coronavirus. Er waren geen nieuwe sterfgevallen door het virus. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM zondagmiddag publiceerde. Landelijk werden 8079 nieuwe besmettingen vastgesteld.

 1. Auto’s total loss, zand vliegt in het rond: autorodeo Penninkskotten levert prachtige plaatjes op
  Met foto's

  Auto’s total loss, zand vliegt in het rond: autorodeo Penninks­kot­ten levert prachtige plaatjes op

  Het begint een goede traditie te worden, de autorodeo tijdens de Pinksterfeesten Penninkskotten in Enschede (op het randje van Losser). Ook deze zondag leverde het een aantal hele mooie plaatjes op. Op een goede baan werden er de nodige rondjes gereden en het zand vloog in het rond. Lang niet iedereen haalde de finish, maar voor de bezoekers - die massaal langs de kant van de baan stonden - maakte ook dat het een evenement om met volle teugen van te genieten. En het zonnetje, die hielp natuurlijk ook goed mee.
  Enschede
 2. Henk viel in 1944 als een blok voor de schoonheid van Lammy, nu zijn ze 75 jaar getrouwd
  PREMIUM

  Henk viel in 1944 als een blok voor de schoonheid van Lammy, nu zijn ze 75 jaar getrouwd

  Het is 1944, oorlog. Voor tieners in Veendam is ‘heen en weer lopen op de Kerkstraat’ hun enige vertier. De meisjes aan de ene kant, de jongens aan de andere. En maar kijken. Henk Mulder smelt als hij een meisje ziet met een lief gezicht en lang, zwart haar. „Ik vond het een schoonheid.” Dat is Lammy Weij, uit het aangrenzende dorp Wildervank. Hij stapt op haar af en laat haar niet meer gaan.
  Enschede