Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Hollandse Hoogte / ANP

Twentse coronacijfers: 54 nieuwe besmettingen en één nieuw sterfgeval gemeld

ENSCHEDE - In Twente zijn het afgelopen etmaal 54 mensen positief getest op het coronavirus. Er is één inwoner overleden door het virus. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM maandagmiddag bekendmaakte. Landelijk werden 1411 nieuwe besmettingen vastgesteld.

 1. Straf voor ‘grievende’ Enschedese advocaat die in privézaak justitie de mantel uit veegt
  PREMIUM

  Straf voor ‘grievende’ Enschedese advocaat die in privézaak justitie de mantel uit veegt

  ENSCHEDE - De raad van discipline heeft de Enschedese advocaat Jérôme de Jong van Lier een voorwaardelijke schorsing opgelegd van twee weken. Hij liet zich ‘grievend en beledigend uit over de politie, het openbaar ministerie (OM) en de rechterlijke macht’, vindt de raad. Hoewel De Jong van Lier dat deed in een privézaak bij de kantonrechter - en niet in zijn hoedanigheid als advocaat - vinden de tuchtrechters zijn gedrag ‘zeer laakbaar’.
 2. Kamervragen over dader moord in Dish-hotel in Enschede: Wat is er gedaan om hem achter tralies te krijgen?
  PREMIUM

  Kamervra­gen over dader moord in Dish-ho­tel in Enschede: Wat is er gedaan om hem achter tralies te krijgen?

  SP-Kamerlid Michiel van Nispen heeft opheldering gevraagd aan minister Dekker voor Rechtsbescherming en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid over Cumali A. uit Steenwijk. De man is in 2010 onherroepelijk veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar voor de moord op zijn nicht Denise Celik in het Dish-hotel in Enschede in 2004. Na zijn daad vluchtte hij naar Turkije, waar hij nog steeds vrij rondloopt.

In samenwerking met indebuurt Enschede