Volledig scherm
De Rotary Enschede Zuid overhandigd 2500 euro aan SHK, de stichting voor LHBT'ers bij Defensie. © Twitter @MinBijleveld

Twentse donatie aan stichting voor LHBT'ers bij Defensie

ENSCHEDE - De Rotary Enschede Zuid heeft vrijdag een donatie ter waarde van €2500,- gedaan aan de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht. De Rotary overhandigde het bedrag op het podium in Amsterdam. De hoofdstad staat zaterdag in het teken staat van de Pride, hét evenement voor LHBT'ers.

Minister Ank Bijleveld van Defensie (woonachtig in Goor) was ook aanwezig en plaatst een foto van de feestelijke overhandiging. 

LHBT'ers in het leger

De Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht (SHK) is er voor LHBT-emancipatie binnen Defensie. De stichting zet zich in voor LHBT-collega's binnen de krijgsmacht en organiseert activiteiten en evenementen om de acceptatie van deze mensen te bevorderen. SHK vaart ook mee in de Canal Parade van dit weekend.

De Rotary Enschede Zuid is één van de vier rotaryclubs die Enschede rijk is. De leden treffen elkaar elke donderdag in restaurant Hanninkshof in Usselo.

  1. ‘Oale roop’ niet weg te blazen uit Twente: traditie van de midwinterhoorn leeft
    PREMIUM
    Video

    ‘Oale roop’ niet weg te blazen uit Twente: traditie van de midwinter­hoorn leeft

    ENSCHEDE - Midwinterhoornblazers merken dat de status van Immaterieel Cultureel Erfgoed de traditie goed heeft gedaan. Het vooral in de grensstreek bespeelde instrument kreeg in 2013 al die status, maar ook het bouwen van de midwinterhoorn is sinds dit jaar opgenomen op de Nationale Inventaris. De Twentse clubs zien dat terug in hun ledenaantal: “We zijn stabiel. Deze traditie heeft toekomst.”

In samenwerking met indebuurt Enschede