Oplegger met vaten / vloeistof aan de Beldershoekweg door gespecialiseerd bedrijf overgepompt in andere vaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Oplegger met vaten / vloeistof aan de Beldershoekweg door gespecialiseerd bedrijf overgepompt in andere vaten. © Reinier van Willigen

Twentse drugslabs vooral in woonwijken

ENSCHEDE - Nederland is toonaangevend in de wereld als het gaat om de productie van en handel in synthetische drugs, zo blijkt uit een vorig jaar verschenen rapport van de Politieacademie. De grote financiële opbrengsten, gunstige geografische ligging en vaak geringe opsporingscapaciteit maakt het volgens de onderzoekers ‘dat de productie van synthetische drugs voor velen een betrekkelijk gemakkelijke kans is om geld, aanzien en macht te verwerven’.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Politie rolt meer drugslabs op in Oost-Nederland
  PREMIUM

  Politie rolt meer drugslabs op in Oost-Nederland

  ENSCHEDE - Het aantal ontmantelde drugslabs in Oost-Nederland was nog nooit zo hoog als in 2018. In Twente werden er drie laboratoria gevonden. Ook dat was nog niet eerder voorgekomen. De politie in Oost-Nederland slaagt er steeds beter in om drugslabs op te sporen en te ontmantelen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers, die waarschijnlijk dinsdag officieel naar buiten komen. Politie en justitie presenteren dan de jaarcijfers in Apeldoorn.

In samenwerking met indebuurt Enschede