Twentse scholieren leren in Enschede over vuurwerk: ‘Veters strikken met drie vingers is best lastig’

VideoENSCHEDE - De Risk Factory in Enschede is een proeftuin waar kinderen leren over veiligheid. De nieuwe ruimte gaat over vuurwerk. „We richten ons heel bewust op groep 8.”

Twee foto’s van hetzelfde meisje hangen in de nieuwe ruime van het educatiecentrum op de voormalige vliegbasis Twenthe. Op de ene foto staat ze haarscherp, op de andere is ze wazig gemaakt. „Dit meisje heeft door vuurwerk oogletsel opgelopen”, vertelt de instructeur van de brandweer. „De wazige foto is hoe ze zichzelf elke dag ziet in de spiegel.” De 11-jarige Joel reageert: „Oh, dat is best een beetje eng.” 

  1. Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    ENSCHEDE/ZWOLLE - Hij staat regelmatig klaar om te vertrekken uit de gevangenis, zijn bezittingen bij elkaar gepakt. Bilent Ç. (56), ook wel bekend als de ‘Enschedese frotteur’ wil maar één ding; naar huis en het liefst vandaag nog. Ç. werd vorig jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het betasten van zeker 7 vrouwen in Enschede. Het was niet zijn eerste veroordeling en de Almelose rechters legden hem 8 maanden cel en tbs met dwangverpleging op. Woensdag diende zijn hoger beroep in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Enschede