Twentse scholieren leren in Enschede over vuurwerk: ‘Veters strikken met drie vingers is best lastig’

VideoENSCHEDE - De Risk Factory in Enschede is een proeftuin waar kinderen leren over veiligheid. De nieuwe ruimte gaat over vuurwerk. „We richten ons heel bewust op groep 8.”

Twee foto’s van hetzelfde meisje hangen in de nieuwe ruime van het educatiecentrum op de voormalige vliegbasis Twenthe. Op de ene foto staat ze haarscherp, op de andere is ze wazig gemaakt. „Dit meisje heeft door vuurwerk oogletsel opgelopen”, vertelt de instructeur van de brandweer. „De wazige foto is hoe ze zichzelf elke dag ziet in de spiegel.” De 11-jarige Joel reageert: „Oh, dat is best een beetje eng.” 

  1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”

In samenwerking met indebuurt Enschede