Martha Riemsma
Volledig scherm
Martha Riemsma © Carlo ter Ellen DTCT

U houdt onze journalistiek levend!

We maken bijzondere tijden door, waarbij ieders gezondheid in het geding is. Goede, duidelijke nieuwsvoorziening is daarbij van groot belang. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en de impact is vaak nog moeilijk te overzien. 

Nog niet zo lang geleden introduceerden we een ‘premium-sectie’ op onze website. Daarin vindt u verhalen die alleen beschikbaar zijn voor abonnees. Voor krantenabonnees is sowieso alles wat we maken beschikbaar, op papier en digitaal. En onze nieuwe digitale abonnees betalen voor toegang tot deze premium verhalen. 

In deze bijzondere tijden van corona, krijgen we daar regelmatig vragen over. Want, zouden niet alle verhalen en berichten over corona voor iedereen gratis beschikbaar moeten zijn, dat is toch in ieders belang? 

Premium-berichten

We hebben de eerste week van de crisis een beetje geworsteld met een antwoord op die vraag, maar hebben daarna gekozen voor deze koers: alle artikelen over hoe te zorgen voor de eigen gezondheid en die van anderen zijn tijdelijk vrij beschikbaar voor iedereen. Ook de artikelen met tips over praktische zaken zijn onbeperkt leesbaar. Net als het nieuws zelf: ons liveblog waarin al het nieuws wordt samengebracht en dat voortdurend wordt ververst, is voor elke bezoeker van site en app ongehinderd leesbaar, hoe vaak per dag ook. Zo kan iedereen alles lezen wat iedereen moet weten.

De verhalen die niet tot de eerste levensbehoeften behoren, zoals columns en interviews die extra duiding geven, houden we wel premium. We vinden dit wel zo netjes tegenover onze abonnees, die met hun bijdragen onze journalistiek levend houden. 

Journalistiek is meer dan de ene mening tegenover de andere zetten. Journalistiek is uitzoeken hoe het zit, hoe het werkt. Het gaat soms om verhalen die anderen liever verborgen houden, of die moeilijk zijn om te vertellen of op te schrijven. Dat vereist deskundigheid, doorzettingsvermogen en heel veel tijd. Journalistiek heeft waarde en kost dus geld. En het is zeker in deze tijd belangrijk dat wij ons werk kunnen blijven doen. 

Bezoekers

We merken dat veel mensen ons gelukkig goed weten te vinden. Naast onze trouwe krantenlezers, bezoeken dagelijks zo’n 375.000 mensen onze site en app, ongekende aantallen. Dat motiveert ons alleen maar meer om ons werk goed te doen en om u op de best mogelijke manier te informeren over de ontwikkelingen in deze regio, in Nederland en de rest van de wereld. 

Dat doen we nu overigens ruim twee weken vanuit huis; op een enkele vormgever en eindredacteur na zien en spreken we elkaar alleen nog maar digitaal. Het is onvoorstelbaar hoe soepel dat eigenlijk gaat. Het maakt me trots op de enorme flexibiliteit en betrokkenheid van een ploeg die er onvermoeibaar elke dag het beste van maakt. Dus bij deze een hartelijke groet vanachter mijn keukentafel en blijf  goed voor elkaar zorgen!

In samenwerking met indebuurt Enschede