Uitslaande brand in Enschede, appartement loopt grote schade op

VideoENSCHEDE - Hulpdiensten zijn maandagavond uitgerukt voor een woningbrand aan de Begoniastraat  in Enschede. Ter plaatste bleek er een uitslaande brand te zijn bij een appartement.

De brandweer heeft de brand inmiddels geblust. Het appartement, gelegen in de wijk Laares, heeft grote schade opgelopen. Het is vooralsnog onbekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. 

Brand in appartement
Volledig scherm
Brand in appartement © News United/ Dennis Bakker
 1. Toegewijde huisvriend (30) blijkt monster dat slapende kinderen misbruikt: ‘Hoe zwart is je geest?’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) blijkt monster dat slapende kinderen misbruikt: ‘Hoe zwart is je geest?’

  Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt, blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede