Volledig scherm
PREMIUM
Teun Staal. © Lars Smook

Verfraaiing

ColumnGrauw en rauw. Het waren die sombere woorden die Leo van der Ree recent  bezigde toen hem werd gevraagd naar zijn eerste kennismaking met Enschede. De man die de stedelijke ontwikkeling bijna een kwart eeuw diende, had het nog net niet over een lelijke stad. Het zal ermee te maken hebben gehad dat men niet spuugt in een bron waaruit royaal is gedronken.

Een lelijke stad? Het zat er niet ver van af.  De verpaupering en verloedering, het onkruid dat in straten van verwaarloosde buurten vrij spel had; het kon de ambtenaar in de jaren 80 maar matig bekoren. Maar Enschede is opgeknapt. Het leukste horecaplein van Nederland, het winkelend publiek op het Van Heekplein, het uit de as herrezen Roombeek en flink gerenoveerde wijken zijn er de veelal bruisende getuigen van.

  1. Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie reageert voor het eerst inhoudelijk op vragen rond de afwikkeling van de sextingzaak van Onur Cücü die zelfmoord pleegde nadat een naaktfoto van hem was verspreid. Het OM liet vervolging van de jonge daders achterwege onder de voorwaarde dat ze de komende twee jaar geen delict plegen. Het Gerechtshof bepaalde deze week dat het OM alsnog twee van de drie betrokkenen voor de rechter moet brengen.

In samenwerking met indebuurt Enschede