Schade aan de voordeur en entree van een flatwoning in Enschede nadat de voordeur in brand is gestoken.
Volledig scherm
Schade aan de voordeur en entree van een flatwoning in Enschede nadat de voordeur in brand is gestoken. © Politie Enschede

Voordeur in brand gestoken in flat in Enschede

ENSCHEDE - In een flatwoning aan de Dr. van Benthemstraat in Enschede is in de nacht van dinsdag op woensdag een voordeur in brand gestoken. De politie heeft laten weten dat de brand is aangestoken en is een onderzoek begonnen. 

De melding van de brand kwam rond 02.00 uur binnen bij de brandweer. Eenmaal ter plaatse bij de flat aan de Dr. van Bethemstraat bleek de voordeur van de woning in brand te staan. De bewoner van de flat is door de brandweer uit zijn huis gehaald. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

Niemand raakte gewond maar de schade aan de entree van de woning is aanzienlijk. 

Uit onderzoek bleek al snel dat de brand is aangestoken door een nog onbekende dader. De politie is op zoek naar getuigen van de brand en roept mensen op zich te melden. Ook camerabeelden van de flat zijn welkom in het onderzoek. De politie benadrukt dat de brand in de flat losstaat van een andere brand in Enschede. Aan de Elferinksweg brandde later die nacht namelijk  een auto volledig uit. Ook die brand is vermoedelijk aangestoken.

In samenwerking met indebuurt Enschede