Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie: tentoonstelling van het werk van Karel Appel © ANP

Voormalig drugshandelaar uit Enschede belegde in schilderijen

ENSCHEDE - De 61-jarige S. die vorige week in Enschede werd gearresteerd voor een nog openstaande forse geldstraf uit de vorige eeuw, belegde drugsgeld in kunst. Schilderijen van de Cobra-groep hadden zijn voorkeur.

Dat niemand zijn straf ontloopt, dát wilde Justitie vorige week laten zien met de arrestatie van S. in Enschede. De man moet volgens de politie nog 1,2 miljoen euro betalen vanwege de winsten die hij in de jaren negentig maakte met drugshandel.

Over de identiteit van de man wilde de politie niets bekend maken, maar onderzoek van deze krant wijst uit dat het om S. gaat, die vorige eeuw rijk is geworden als drugshandelaar. Hij kocht op grote schaal kunstwerken van de Cobra-groep. Zo belegde hij zijn winsten uit vooral de hasjhandel in werk van Appel, Corneille en Lucebert.

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.

In samenwerking met indebuurt Enschede